Sostav: Testo | |
---|---|
500 gr | brasno |
6 supeni lazici | maslo |
250 ml | mleko |
1 kafena lazica | sol |
1 | kvasec |
Fil | |
150 gr | salama |
150 gr | sirenje |
1 | belka od jajce |
Za premackuvanje | |
1 | jajce |
malku | susam |
malku | len |
Podgotovka
Fil: salamata se secka na kocki a sirenjeto se drobi so vuluska. Se soedinuvaat so belkata.
Testo: najprvo pripremete go kvasecot (koga kvasecot e presen jas go stavam direktno bez priprema), koga ke stasa zamesete go so drugite sostojki da se dobie meko i mazno testo ako e potrebno dodadete uste malku mleko. Koga ke stasa testoto se suci kora debela okolu polovina santimetar i se secat kocki. Kockite se seckaat od dvete sprotivni strani i vo sredina im se stava od filot. Se vitkaat dijagonalno. Se redat na podmackan pleh. Odozgora se premackuvaat so jajce i se posipuvaat so susam i len. Se pecat vo zagreana rerna na 200 stepeni okolu polovina cas.
Prijatno!
Testo: najprvo pripremete go kvasecot (koga kvasecot e presen jas go stavam direktno bez priprema), koga ke stasa zamesete go so drugite sostojki da se dobie meko i mazno testo ako e potrebno dodadete uste malku mleko. Koga ke stasa testoto se suci kora debela okolu polovina santimetar i se secat kocki. Kockite se seckaat od dvete sprotivni strani i vo sredina im se stava od filot. Se vitkaat dijagonalno. Se redat na podmackan pleh. Odozgora se premackuvaat so jajce i se posipuvaat so susam i len. Se pecat vo zagreana rerna na 200 stepeni okolu polovina cas.
Prijatno!